Článek

JAKÝ JE MŮJ POSTUP PRODEJE VAŠÍ NEMOVITOSTI?

By 13.7.2021 19 srpna, 2021 No Comments

Doporučím Vám tržní cenu

Mám za sebou více jak 100 prodaných nemovitostí a více jak 1000 vypracovaných odhadů tržní ceny , a proto přesně vím, jak to na zdejším realitním trhu funguje. K určení tržní ceny se nespoléhám jen na své zkušenosti ale i na reálná data. Ke správnému odhadu ceny si beru na pomoc interní databázi realitní kanceláře a taky zkoumám cenové mapy, které čerpají údaje přímo z katastru nemovitostí.

Provedeme home staging a photo staging

Pomocí home stagingu udělám z Vaší nemovitosti magnet na zájemce. Aby se byt nebo dům prodal za nejvyšší možnou cenu je třeba ho umět kupujícím naservírovat na zlatém podnose. Společně s mojí designérkou Váši nemovitost připravíme pro focení video prohlídku tak, že zájemce zcela ohromí a na realitních serverech bude Váš inzerát vyčnívat svou kvalitou vysoko nad všemi.

Nemovitost natočí a vyfotí profesionál, samozřejmostí je u mě i virtuální 3D prohlídka

Byt natočí a vyfotí profesionál, který se specializuje vyloženě na prezentaci nemovitostí. Den co den připravuje jenom nemovitosti a přesně ví, z jakého úhlu co zabrat a jaké použít světlo. Lidé nakupují přes emoce video prohlídka nemovitosti musí vyvolávat ty správné emoce a můj člověk je tím pravým, kdo je umí zachytit.

Schválíte náhled inzerce

Kompletní prezentaci Vaší nemovitosti a text inzerce Vám před zveřejnění pošlu ke schválení. Popíši v jakém stavu nemovitost je, informuji o lokalitě a dopravním spojení.

Rozeslání emailu poptávajícím

Inzerci Vaší nemovitosti zašlu přímo do chytrého telefonu poptávajícím klientům z mé databáze, kteří aktivně hledají podobnou nemovitost. Denně mě oslovují klienti, kteří něco hledají ke koupi. Jejich poptávky pečlivě sbírám a často tak mám kupce hned v začátku prodeje.

Propagace

Vaše nemovitost bude efektivně inzerována na všech důležitých realitních serverech a propagována sociálních sítích, kde bude vždy na prvních místech. Je nezbytně nutné, aby inzerce působila exkluzivně, jako jedinečná nabídka, která se odlišuje od ostatních. S inzercí na realitních serverech je nutné pracovat, aby Vaše nemovitost působila na zájemce jako novinka na trhu, nikoliv jako neprodejný ležák, kde je možnost vyjednávat o slevě.

Pravidelný report o prodeji

Vždy budete vědět, jak prodej probíhá, pravidelně Vás budu informovat kolik lidí si inzerci prohlédlo na všech realitních serverech a kolik se jich ozvalo se zájmem o prohlídku. Pokud zájemci na prohlídce nemovitost nekoupí, budete vědět důvod, budete tak mít přehled jakým směrem se prodej ubírá.

Prohlídky

Prohlídky se zájemci vedu přímo já, pokud Vám to nebude vadit. Vyjednávám vhodné podmínky prodeje a je třeba se umět od prodeje osobně oprostit a přistupovat k prodeji nemovitosti jako k prodeji zboží. Setkal jsem se s tím, že majitelé toto často nesvedou, a proto je nesmírnou výhodou být v tomto zastoupen realitním specialistou, který má s vyjednáváním a podmínkách koupě již zkušenosti. 🙂 Další výhodou je, že dostanu na prohlídkách zpětnou vazbu na prodávanou nemovitost, kterou bych před majitelem nedostal.

Prověření zájemce

Zájemci si často myslí, že nemovitost zarezervují a poté si teprve začnou zjišťovat, zda dostanou hypotéku. Je nezbytně nutné zájemce prověřit, zda můžou nemovitost vlastně koupit. Byla by velké chyba zarezervovat ji klientovi, který ji nedokáže koupit. Ztratili by jsme tak při prodeji čas, který může být velmi cenný. Z toho důvodu chodím na všechny prohlídky s kolegou, který se specializuje na hypoteční úvěry. Mám s ním výborné zkušenosti, financuje většinu mých klientů a mě osobně také řeší hypotéku. Nikoho do financování netlačíme, to je na každém, jen si přeji, aby si s kolegou v případě zájmu o zakoupení popovídali a ten mi potvrdil, že jsou bonitní a na hypoteční úvěr případně dosáhnou.

Rezervační smlouva

Vážný zájemce musí podepsat rezervační smlouvu, jedině tak je možné nemovitost stáhnout z prodeje a začít plánovat další kroky.

Platba kupní ceny

Úschova kupní ceny je velmi důležitá, můžete si být jisti, že dostanete zaplaceno poté, co se zapíše nový majitel do katastru nemovitostí. Využívám jednoho z nejlepších advokátů se specializací na realitní právo. (www.akkos.cz)

Právní servis

Naši advokáti zajistí přípravu k veškeré smluvní dokumentaci, postaráme se, aby smlouvy byly vyvážené pro obě strany. Podám návrh na vklad vlastnického práva na katastr či zajistím převod družstevního podílu.

Předání nemovitosti

Po zápisu nového majitele a vyplacení kupní ceny připravím předávací protokol a budu s Vámi až do předání klíčů novému majiteli.