Článek

V PARDUBICÍCH SE NYNÍ VYPLATÍ BYTY PRODÁVAT!

By 18.3.2020 4 března, 2021 No Comments

Máte v úmyslu kupovat byt v Pardubicích? Potom vás musím upozornit na to, že zdejší ceny stoupají. Krajské město v tomto ohledu dokonce předčilo Prahu, a to je samozřejmě co říci. Česká metropole totiž v tomto ohledu drží republikové prvenství. Nejvyšší ceny realit se tradičně drží právě tady. Samozřejmě ceny v Pardubicích ty pražské netrumfnou, ale procentuální nárůst je tu vyšší. 

Letos prodáte dráže

Nárůst v procentech je zde vyšší. Praha má zhruba 7 %, Pardubice 10 – 15 % což činí v některých případech dvojnásobek. V praxi se to projevuje tím, že letos byste proti loňsku prodali mnohem výhodněji. Třeba pardubický sídlištní byt 3+1 o ceně 1,8 milionu Kč (v loňském roce) prodáte letos i o 400 tisíc korun dráže, což je samozřejmě mnohem výhodnější pro vás. Proto se rozhodně vyplatí prodávat. Máte-li vhodnou nemovitost, o jejímž prodeji uvažujete, nastává správná chvíle, kdy můžete prodat se ziskem.

S koupí raději počkejte

Pokud ale chcete kupovat, v tuto chvíli není příliš dobrá situace. Kdo se ke koupi odvážil dříve, je na tom mnohem lépe, protože mohl výrazně ušetřit, což napovídá předešlé meziroční srovnání. Uspořil již zmiňovaných 400 tisíc. Má rada zní rada zní: Pokud chcete kupovat, vyplatí se trochu počkat, zda ceny případně neklesnou, i když se to zatím příliš předpokládat nedá. Spíše se hovoří o stagnaci. Na druhou stranu k prodeji je nyní ten nejvhodnější čas.

Dnes musíte vydělávat o rok víc

Jisté je, že o nemovitosti v Pardubickém kraji je letos velký zájem a hned po Libereckém kraji rostou nejvíce. Například Královehradecký kraj neroste zdaleka tak rychle jako Pardubický. Kdybychom kalkulovali se zmiňovaným pardubickým sídlištním bytem, pak člověk s čistým příjmem 25 000 Kč by na něj v loni vydělával 6 let, letos už 7,3 roku. Na tom je také vidět významné zdražení.

Chcete znát hodnutu hodnotu Vaší nemovitosti?

Zjistěte to ještě dnes. ZDARMA vám do pár hodin vypracuji tržní odhad ceny. S pomocí mého profesionálního odhadu zjistíte zda se Vám nyní vyplatí prodat. Stačí jen kliknout.